Om Viktor fra Diisa - Blup 124!

 

Når din hoppe fortjener det bedste!!

 

Viktor fra Diisa er en spektakulær 5-gænger hingst. Han er en fantastisk smukt bygget og meget elegant hest med top afstamning, særdeles flotte gangarter og et enormt godt sind. Han er en hingst i absolut særklasse. Han har alt godt samlet i een og samme hest!!

 

Allerede som 4 års blev han i 2008  kåret med byg.: 8.27 rid.: 8.27 Total: 8.27. Dette efter blot 14 dages træning hos Johann Skulason.

 

Som 5 års blev han i Tyskland 2009 kåret med byg.: 8.48 rid.: 8.74 Total 8.63. Samme år blev han verdensmester i avl for 5 års hingste. Viktos kåringer rummer adskillige 9-taller, og der ud over har han opnået 9.5 for både galop og form under rytter.

 

Kåring ved VM 2009 i Schweiz: VERDENSMESTER!

 

Hoved:      8.5                          Tölt:    9.0

Hals:         9.0                          Trav:   8.5

Ryg:         8.5                           Pas:    7.0

Prop.:       9.0                         Galop:   9.5

Benkval.:   7.5                     Vilje/Sind:  9.0

Benbev.:   8.5                           Form:  9.5

Hove:       8.0                          Skridt:  8.5      Langsom Tölt: 9.0    Langsom galop 9.0

Man/halel: 8.0

 

 

Bygning : 8.48            Rideegenskaber:   8.73     Total: 8.63

 

Udover at have smuk bygning, super gangarter, højt blup, kanon afstamning og et dejligt sind, udmærker Viktor sig ved også at fungere vanvittig godt som konkurrencehest. Allerede i en alder af bare 6 år opnåede han at gå udtagelser i FIPO-klassen 4.1/V1 til både 7,70 og 7,77 og finaler til endnu højere karakterer. Som 7 års gik han flere gange V1 til et udtagelsessnit på over 8,00. Han har gået T.1 udtagelser til både 7,77 og 7,87 og finale til 8,11. Han har for 3. år i træk placeret sig med Isabelle Felsum i top 3 på FEIF´s Verdensrangliste for 2010/2011/2012 i V1, og Viktor og Isabelle har også 3 år i træk vundet Den Danske Rangliste i samme disciplin 2010/2011/2012.

 

Viktor har opnået 9 for både langsom tölt og langsom galop til kåring som 5 års, hvilket sjældent ses hos selv de bedste hingste. Det er bl.a. det, der gør ham til en fantastisk ridehest i hverdagen, og som også er grundlaget for, at han egner sig så enormt godt som konkurrencehest. Dette er en vigtig detalje, når man overvejer hingst til sin hoppe.

 

Viktor har alt en avlshingst skal have! Det tegner til, at disse gode gener slår igennem hos hans afkom, da mange af dem allerede får meget flotte bedømmelser og placeringer rundt omkring til forskellige følshows. Vi får mange tilkendegivelser fra ejerne om, at Viktor-føllene skiller sig positivt ud i flokken ved deres flotte ædle fremtoning, flotte bevægelser og venlige ukomplicerede sind i forbindelse med chipning, beskæring og alm. håndtering.

 

Mette og Isabelle købte Viktor sammen i 2004, da han kun var få uger gammel. Han ankom til Horsebo/Diisa, da han var vænnet fra sin mor et halvt års tid senere. Siden har han vokset sig stor, flot og meget charmerende.

 

Isabelle tilred Viktor i efteråret 2007, og han udviste en helt utrolig samarbejdsvilje og glæde. Han har fra dag ét været meget lærenem og fokuseret, og han har haft let ved absolut alt. Han har fra start haft kæmpe bevægelser, stor rummelighed og god takt i alle gangarter og  han har meget let ved at skille dem ad. Traven er enormt stor og flot, og der er både løft, stræk, svæv, fjeder og et fantastisk rygsving. Tölten er imponerende med høj aktion og en meget smuk naturlig form. Hans galop er stor, blød og rummelig med godt opspring, god aktion og flot fremadgriben, og hans skridt er usædvanlig god og jordvindende med en dejlig rytme og god overtrædning.

 

Viktor er generelt meget velafbalanceret, harmonisk og ukompliceret. Han er meget smidig fra naturens side, og han bruger sig fantastisk godt under rytter.

 

 

Viktor fra Diisas afstamning

 

Viktor er efter top-forældre, der begge har virkelig flotte 1. klasses kåringer. Desuden har de begge bevist, at deres gode gener i høj grad avles videre til deres afkom. En meget vigtig egenskab for et avlsdyr!

 

Viktors far er den levende legende, Garri fra Reykjavík (byg. 8.35 rid. 9.05 total 8.77).

Garri var i en lang periode verdens højst kårede hingst, men blev i 2011 overhalet. Han var også en periode verdens højst kårede 4-gænger, indtil han i 2007 opnåede sin flotte kåring som 5-gænger med en total på 8.77. Garri blev verdensmester i avl ved VM 2007 i Holland. 

 

Garri blev i 2008 afkomskåret i 1. klasse.  Hans afkom havde en gennemsnitsalder på kun 4,7 år.  Det var en flot samling afkom, der blev vist i Herning. Siden er han blevet afkomskåret med elite-præmie. Hans afkom er stjerner på stribe. Viktor er stadig det højst kårede Garri-afkom.

 

Viktors mor er super-hoppen Svana frá Neðra-Ási, som stadig er blandt Danmarks højst kårede hopper, og som har givet flere højt bedømte afkom. Hun er selv bedømt med: Byg.: 8.28 Rid.: 8.34 Total 8.32. Hun har bl.a. 9 for trav, vilje og form under rytter samt hele 9.5 for hals.

 

Viktors forældre udmærker sig ved begge at have rigtig god bygning og super rideegenskaber. 

Han har bestemt ikke sine gode gener fra fremmede!

 

 

 

    

 

 

 

Viktor er kåret med hele 8.63 i en alder af blot 5 år.

»Se Viktors kåring.

 

 

 

 

Viktor fra Diisa i pas.

Foto: Bernt Severinsen, www.hestelivet.no

 

 

Garri frá Reykjavík (8,77)

 

 

Svana frá Nedra-Ási (8,32) og

baby-Viktor